Gropile de pe strada Saturn apar exact în locurile în care s-au făcut reparații în urmă cu o săptămânăNici dacă Pucheanu ar fi Ana lui Manole, găurile în asfaltul turnat la mișto în Galați nu s-ar repeta într-un timp așa de scurt. Buclele istoriei sunt așa de strânse la malul Dunării încât investițiile municipalității în găurile apărute în asfaltul străzilor trebuie repetate săptămânal.

În urmă cu vreo trei săptămâni, asfaltul de pe strada Saturn a fost curățat în mai multe locuri în care apăruseră exfolieri. De un tratament special a avut parte o groapă apărută în dreptul policlinicii dentare. Acolo, băieții de la Ecosal au săpat și au refăcut fundația străzii. Apoi, timp de aproape două săptămâni, liniște. Municipalitatea i-a lăsat pe gălățenii care ciculau cu mașinile pe Saturn să se antreneze pentru probe de slalom special.

Acum o săptămână, au apărut și plombagii asfaltatori. Au umplut cu asfalt găurile lăsate la bronzat timp de vreo două săptămâni, după care și-au abandonat utilajul undeva lângă sala Siderurgistul. Fără chef, băieții n-au mai intrat pe străduțele și în parcările dintre blocuri, acolo unde gropile fac legea. Surpriza a apărut după ploile de la sfârșitul săptămânii trecute: cea mai lucrată dintre gropi a fost spălată de apa de ploaie și asfaltul turnat acum o săptămână a cedat (vezi foto). Astăzi seara, doi băieți în salopete, însoțiți de un microbuz cu girofaruri și fără însemnele firmei de la care provenea, priveau groapa din toate unghiurile. La vederea aparatului foto, unul dintre meșterii în salopetă a sărit în microbuz, în timp ce cel de-al doilea a încercat să iasă din cadru prin partea din stânga-jos a fotografiei.

S.Ț.