Aspirantul de prefect Cătălin Aramă - artizanul scutirii de impozite locale pentru firma ministrului de FinanțeAjutorul minimis acordat firmei controlate de ministrul Viorel Ștefan, Navrom Centrul de Afaceri SRL, în valoare de 149.892 lei, a fost legiferat de majoritatea controlată de PSD din Consiliul Local Galați. Motivarea susținerii firmei de partid, invocată de viceprimarul PSD Cristian Sorin Enache în ședința CL, a fost ”menținerea unei chirii modice de 2 euro/mp pentru spațiile de la Parcul de Soft”. Informația falsă că parcul tehnologic nu mai poate susține o chirie modică pentru firmele IT i-a fost furnizată viceprimarului de către Cătălin Arama, directorul Cons Management Parc de Soft SRL, firmă ce reprezintă interesele celor doi finanțatori ai afacerii, Consiliul Județean și Consiliul Local. De fapt, Cătălin Aramă știa foarte bine că firmele de soft plătesc lunar 11,5 euro/mp + TVA, preț din care 4,5 euro/mp + TVA reprezintă chiria, iar 7 euro/mp + TVA reprezintă utilitățile, domeniu în care firma controlată de ministrul Viorel Ștefan umblă cu standarde proprii (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2698-firma-controlata-de-ministrul-psd-al-finantelor-viorel-stefan-rade-tot-in-parcul-de-soft-galati.html).

Interesul arătat de Cătălin Aramă pentru profitul firmei Navrom Centrul de Afaceri se ascunde în spatele dorinței tânărului politruc de a deveni noul prefect al Galațiului, după cum afirmă surse din PSD.

Cătălin Aramă îi slujește pe Dan Nica și pe Viorel Ștefan contra unei susțineri pentru funcția de prefect

Copil de casă al lui Dan Nica - liderul local al PSD, Cătălin Aramă își dorește funcția de prefect al Galațiului. Pentru asta, băiatul, susținut ani buni de Dan Nica în funcția de director al Parcului de Soft, apără interesele firmei de partid Navrom Centrul de Afaceri SRL în detrimentul celei pe care o conduce, Cons Management Parc de Soft SRL, societate comercială ale cărei pierderi sunt acoperite an de an din bugetele publice ale CJ și CL.

Intrarea în instituția care adăpostește vârful de tehnologie al economiei gălățene este jalnică, cu treptele scărilor dărâmate și ușa automată care se deschide doar manual (foto 2). La fel de rău arată și exteriorul clădirii care, prin contract, trebuia întreținut de proprietarul Navrom Centrul de Afaceri SRL, firma controlată de ministrul Finanțelor (foto 3). Mai mult, cu acordul lui Cătălin Aramă, firmele care își desfășoară activitatea acolo plătesc chiria care ajunge la Navrom Centrul de Afaceri SRL pentru peste 3.200 de mp, deși spațiile utile abia ating o jumătate din suprafața taxată, adică 1.600 de mp. Spațiile comune, holuri, toalete ș.a., sunt taxate la același preț, chiar dacă nu există posibilitatea închirierii acestora. Toleranța directorului Cons Management Parc Soft SRL, Cătălin Aramă, față de afacerile firmei pesediste provine și din faptul că, timp de vreo trei ani, între 2011 și 2014, a fost plătit din bani publici, în funcția de director de marketing al Cons Management Parc de Soft, fără să treacă pe la serviciu. În acea perioadă, aspirantul la funcția de prefect al Galațiului era susținut de Dan Nica în funcția de președinte al Centrului Național ”România Digitală”.

S.Ț.

Aspirantul de prefect Cătălin Aramă - artizanul scutirii de impozite locale pentru firma ministrului de Finanțe

Aspirantul de prefect Cătălin Aramă - artizanul scutirii de impozite locale pentru firma ministrului de Finanțe