”Ciuma roșie” virusează grupul de protestatari gălățeni cu o ”coadă de topor” a lui Picu RomanMișcarea #Rezist de la Galați a fost infiltrată cu un individ care încearcă, periodic, să-i intimideze pe protestatarii femei. Până acum, ipochimenul, care se laudă că a fost pârnăiaș, a încercat să le sperie pe cele mai active doamne ale grupului de manifestanți. Profitând de faptul că manifestanții s-au împrietenit între ei pe Facebook, Latu Adrian Cătălin, infiltrat la ordinul nulității-politice Picu Roman, le-a abordat în privat pe gălățencele care militează pentru curățarea politicii de hoți și a amenințat cu tot felul de represalii. În primă fază, cea mai activă doamnă dintre participanții la proteste a fost acuzată că își urmărește interesele personale și, apoi, a fost amenințată direct cu ”violențe care vor sparge grupul de manifestanți”. Ignorat, după aceste prime amenințări, Latu Adrian Cătălin și-a găsit o nouă victimă, în persoana altei doamne activă la proteste. Tot pe mesageria privată, ”coada de topor” a amenița-o pe participanta la manifestații că va sparge stația de amplificare ce asigură sonorizarea evenimentelor din piața Prefecturii și că va trece și la alte violențe.

Izolat de grupul de gălățeni cu spirit civic care rezistă de 38 de zile în stradă și în lipsa altor căi de manipulare, ipochimenul a revenit în atenția grupului, marți seara, atunci când și-a dat arama pe față și și-a ars carnetul de membru PSD. Din acel moment, individul, despre care se știe că este manipulat de cocalarul-politic Picu Roman și are câteva dosare penale pentru conducere fără permis, a devenit indezirabil pentru protestatarii care se strâng seară de seară pe platoul Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției.

Cetățenii din Galați care se exprimă liber și pașnic în fața Prefecturii cer celor din PSD care îl manipulează pe Picu Roman să-și retragă ”coada de topor” din rândul manifestanților. De asemenea, protestatarii fac un apel și la Jandarmeria Română și cer extragerea din rândul manifestanților a lui Latu Adrian Cătălin, individ care plănuiește acte de violență ce ar putea afecta spiritul pașnic de până acum al manifestațiilor.

S.Ț.