Protestatarii gălățeni merg până la capăt: ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu!”În sfârșit, gălățenii arată că nu sunt nepăsători cu soarta lor și cu viitorul țării. Este prima dată, după Revoluție, când un număr semnificativ de gălățeni își exprimă liber simțul civic și se revoltă împotriva politicului corupt. Cu toate că nu mai sunt mii de protestatari în fața Prefecturii, cele câteva zeci de gălățeni care au manifestat în ultimele zile dau valoare mai mare mesajului, tocmai prin dorința de a merge până la capăt.

A 18-a zi de proteste împotriva Guvernului Grindeanu a strâns, pe platforma din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției, în jur de 60 de gălățeni. Protestul a fost înfrumusețat de prezența mai multor seniori gălățeni, cetățeni care nu pot fi bănuiți că au relații financiare cu Soros și care au preferat să dea clipele de relaxare în căldura căminului pe frigul în care se puteau exprima liber (foto 2). Scandările s-au îndreptat, în mod firesc, împotriva ”ciumei roșii”, partid care a făcut numai rău Galațiului, dar și împotriva clasei politice corupte: ”Nu vrem să fim o nație de hoți!”, ”PSD, ciuma roșie!” ”Tăriceanu și ai lui, penalii Senatului!”, ”București, nu uita, Galațiul e de partea ta!”, ”Vrem să muncim, nu să vă păzim!”, ”Afară, afară, cu Mafia din țară!”, ”Dezvoltare, nu pomeni electorale!” sau ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu!”, sloganul care arată până unde merg manifestanții gălățeni.

Nucleul dur al protestului nici nu se gândește la întreruperea manfestațiilor în zilele de lucru și programarea lor la sfârșit de săptămână, așa cum se întâmplă în alte orașe mari. Mai mult, protestatarii gălățeni pun la cale o scenografie originală pentru mitingurile din zilele următoare.

S.Ț.

                                                    Protestatarii gălățeni merg până la capăt: ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu!”