Primarul Marius Stan atacă Gospodărire Urbană de frica fostului director Stelian Popa   Bărbăția primarului Marius Stan s-a cam consumat la sfârșit de mandat, când parcă aude din ce în ce mai des zăngănit de cătușe dinspre DNA. La ultima ședință de Consiliu Local, primarul Galațiului și-a amintit, după o lună, un amănunt din curtea sa:”Ticăloşia de a-l trimite acasă pe dl director (directorul Gospodărire Urbană, Stelian Popa – n.r.) s-a petrecut exact în prima mea zi de concediu, când nici nu eram în Galaţi: au făcut pe blat o şedinţă de CA şi şi a fost pusă interimar dna directoare Tinca Podaru, pe care o legitimează multe! Cei trei ani de minus i se datorează şi dumneaei şi mai ştiu eu ce rude are pe acolo angajate, care au pus şi ele umărul la dezvoltarea societăţii”(citat VL). Grija legată de soarta fostului director i-a venit lui Marius Stan după ce a realizat că informațiile pe care le deține acesta pot să-l trimită direct la ”beciul domnesc”.

 

   Stelian Popa a constatat că acoliții lui Stan și Durbacă fură de sting la Gospodărire Urbană

   În scurtul său mandat, în care a reușit să pună firma pe profit, directorul Stelian Popa a constatat că Gospodărire Urbană a fost un poligon de furăciuni în timpul directoratului omului de casă al senatorului Eugen Durbacă, Eduard Grosu. Chiar în timp ce prelua funcția, după o vizită incognito în Talcioc, acolo unde funcționează și târgul de mașini, Stelian Popa a estimat încasările din ziua respectivă la peste 25.000 lei. În actele firmei au apărut încasări de doar 5.000 lei. Fenomenul se întâmpla în contextul în care și directorul Eduard Grosu își schimba mașinile din șase în șase luni.

   Primul prejudiciu constatat în acte de Stelian Popa a fost de peste 300.000 euro, produs din 2011 până la mijlocul anului trecut. Suma a dispărut de la serviciul de Autorizări funerare și șefa compartimentului, Carmen Bejleagă, a fost concediată. Imediat a intervenit primarul Stan și a cerut revocarea concedierii funcționarei, invocând faptul că l-a rugat Eugen Durbacă. Tot atunci, directorul Popa a schimbat-o din funcție pe administratoarea cimitirului Eternitatea, o altă apropiată a lui Durbacă, funcționară care nu avea nici bacalaureatul luat. Concomitent cu curățenia făcută în rândul personalului, noul director a mai făcut o greșeală gravă: a stopat scurgerile de bani care se îndreptau spre PC(ALDE) și PSD.

   Dacă mai punem la socoteală și faptul că Popa s-a opus ca sora lui Carmen Șerban (ALDE) să fie angajată la Gospodărire Urbană, dar și că nu a agreat ”proiectul” de 3 milioane de euro prin care se prevedea schimbarea gardului de la cimitirul Eternitatea, Marius Stan are de ce să fie îngrijorat. Mai ales că-l țepuise personal pe Stelian Popa. Acesta a apelat la o cunoștință din București să-i conceapă și să-i tipărească ”Raportul primarului”, lucrare pe care Stan nu o plătise până în urmă cu două săptămâni.

 

   Sorin Țiței