România găzduieşte tancuri ale Statelor Unite pentru consolidarea  apărării regionale în exerciţii cu trageri de luptă   Membri ai forţelor armate din România, Moldova şi Statele Unite susţin un exerciţiu multi-naţional NATO pentru îmbunătăţirea apărării colective în Europa de Est.

   Infanteriştii marini şi marinarii Companiei de Arme Întrunite şi Black Sea Rotational Force participă la exerciţiul Plantinum Lynx 16-2, la Poligonul Smârdan, din Galați, începând cu data de 7 decembrie 2015.

   Pentru acest exerciţiu, Compania de Arme Întrunite a transportat tancurile, artileria şi alte echipamente grele pe calea feroviară din Bulgaria, unde susţin integrarea mecanizată, tehnici de breşă, tactici de tragere debarcată, foc indirect cu scopul de a îmbunătăţi capacitatea de luptă în operaţiuni întrunite, tacticile anti-tanc şi alte abilităţi esenţiale de luptă.

   Participanţii vor găzdui Ziua distinşilor vizitatori şi a presei - vineri, 11 decembrie 2015, pentru un exerciţiu cu tragere de luptă cu arme combinate incluzând tancuri, artilerie şi sprijin aerian apropiat.

 

   Compania de Arme Întrunite staţionată în Bulgaria a sosit în august 2015 pentru a sprijini aliaţii şi partenerii NATO din regiune şi pentru a aduce o componentă de abilităţi mecanizate exerciţiilor multi-naţionale. Compania este o unitate adiţională a Black Sea Rotational Force, o rotaţie semi-anuală a Infanteriei Marine şi a Marinarilor dislocaţi în România pentru a răspunde unei game variate de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite.