Secția de Poliție din Matca a fost cucerită de un zilier înarmat cu un castravete

   Sătul de cules castraveții de prin grădinile localnicilor și stresat de perspectiva sosirii luptătorilor islamiști camuflați în haine de imigrant, un zilier din Matca a dat lovitura vieții, luni. Băiatul, specializat în recoltatul legumelor, a vrut să testeze vigilența polițiștilor locali și a luat cu asalt Secția de Poliție Matca. Ca un adevărat cuceritor, zilierul s-a instalat în biroul șefului de secție, aprigul polițist Trifan, spaima a vreo patru comune arondate. Cum nimeni nu-i recunoștea victoria asupra forțelor de ordine, deși era o oră la care mătcașii sunt activi, zarzavagiul a început să-și strige în gura mare izbânda:”Eu sunt comandantul!”. Pentru a fi mai convingător, a aruncat pe geamul secției un calculator pe care habar n-avea să-l folosească. Fără să fie deranjat de polițiștii ascunși pe sub fustele nevestelor, ”comandantul” a spart și vreo două fișete, în căutarea armamentului abandonat de forțele de ordine pe câmpul de luptă. După un timp, cuceritorul s-a plictisit, și-a întins piciorele pe biroul adevăratului comandant, a scos un castravete dintr-un buzunar, a mușcat din el și apoi a ațipit. De acest moment au profitat oamenii legii, care s-au desprins de desuurile nevestelor și l-au luat prin învăluire pe grădinarul ce visa că salvează lumea.

   Fortăreața, cucerită de băiatul înarmat cu un castravete cornișon, se află la primul etaj al clădirii la parterul căreia este Postul de Poliție al aceleeași comune. Deci, de două ori Poliție penetrată precum frunza de salată.

 

   IPJ Galați a omis să cheme televiziunile la eveniment pentru că zilierul era ”urmărit de soldați cu arme laser”

   Inspectorul șef al IPJ Galați, comisarul șef Dănuț Lefter, are o altă variantă de desfășurare a ostilităților, puțin diferită de cea a martorilor oculari din Matca:”E un nebun care spunea că președintele vrea să-l omoare. Că a trimis după el soldați cu arme laser și că a vrut să se adăpostească acolo. A profitat de faptul că polițiștii erau în patrulare și a spart cu mâinile goale ușa metalică a secției. Era în criză, a spart și două fișete și o imprimantă”.

  De neînțeles este cum de purtătorii de cuvânt ai IPJ Galați n-au chemat trupele de intervenție filmată ale televiziunilor. Pe lângă aplanarea conflictelor dintre găștile melomane de cartier, recucerirea secției de poliție asaltată de culegătorul de castraveți urmărit de soldați cu arme laser ar fi putut deveni o știre galactică. Având poliția gălățeană în prim plan, bineînțeles.

   S.Ț.