Primăria a închis strada Bălcescu în zi de examen la CNVA

   Liceenii de la CNVA trăiesc clipe de coşmar odată cu începerea susţinerii probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, care au debutat azi. Asta, pentru că nu vor mai putea folosi autobuzele sau microbuzele, care circulau pe strada Bălcescu. Decizia de a devia, începând de luni, circulaţia mijloacelor de transport ale Transurb, cât şi microbuzele, de pe strada Bălcescu pe strada Domnească, a fost anunţată de conducerea Primăriei prin intermediul unui anunţ care nu a fost popularizat din timp. Este greu de crezut că toţi gălăţenii au aflat despre ”supriza neplăcută” pregătită de către municipalitate. Motivul pe care l-au invocat reprezentanţii Primăriei în cadrul unui anunţ transmis, vineri după-amiază, doar unui cotidian local - în condiţiile în care informaţia era de interes public şi ar fi trebuit să fie popularizată intens - a fost cel legat de începerea finalizării lucrărilor de asfaltare a străzii Bălcescu. În anunţ nu se scoate niciun cuvânt legat de ceea ce se va întâmpla în legătură cu circulaţia autoturismelor personale, fapt care ridică mari semne de întrebare legat de felul în care Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei ştie să-şi facă treaba şi să comunice modul în care se va mai putea circula pe strada respectivă.

 

   Hocus pocus cu asfaltarea pe strada Bãlcescu

   Doar la câteva luni de la executarea unor lucrări pe strada Bălcescu, de către firma Vega 93, începând de luni strada se va afla din nou în focul lucrărilor, de data aceasta de asfaltare, care vor fi executate tot de către firma de construcţii apropiatã PSD. Directorul Transurb, Genica Totolici, ne-a declarat că abia vineri a fost înştiinţată că circulaţia mijloacelor de transport ale Transurb va fi modificată, începând de luni. „Nu ni s-a comunicat data de finalizare a lucrărilor. Societatea noastră a comunicat presei faptul că mijloacele de transport ale Transurb nu vor mai circula pe strada Bălcescu, ci vor fi deviate pe strada Domnească”. Surse de la nivelul Primãriei ne-au spus că responsabil pentru luarea acestei decizii, care va crea haos şi mulţi nervi în rândul şoferilor, ar fi viceprimarul Florin Popa.

 

   Modificări în circulaţie

   Circulatia tuturor mijloacelor de transport ale Transurb se va desfăşura pe strada Domnească, pe ambele sensuri de mers.Toate autobuzele şi troleibuzele care vin de la Parc CFR şi Gara CFR, respectiv traseele 9, 20, 22, 19, 105, 102 şi 104 vor avea ca retur strada Domnească cu staţiile: Liceul de Artă – Teatrul Dramatic – Parc Eminescu – Bloc H (Simigerie), valabil inclusiv pentru cele care vin din Port – staţia de la Blocul H (Simigerie). Traseul 11 merge la Piaţa Centrală, pe la Mioriţa, iar retur pe strada Sf. Spiridon, cu staţie înainte de ieşirea în strada Brăilei, acest lucru fiind valabil şi pentru traseele 12, 15, 16.

   Denis Petcu