Concursul de fotografie ”Mihai Vasile”

   Premiile de fotografie „Mihai Vasile” vor fi decernate în fiecare an, în data de 12 octombrie. Acest concurs este organizat de către familie şi de prietenii apropiaţi, pentru a comemora dragostea lui Mihai pentru jurnalism şi fotografia de presă.

   „O imagine face cât o mie de cuvinte. Una, nu toate. Nu orice imagine şi nu o mie de orice cuvinte”, ne povăţuia Mihai. Ei bine, ACEA IMAGINE va fi „vânată” de juriul concursului, încercând să descopere în fiecare fotografie înscrisă ceea ce Mihai ar fi văzut dintr-o singură privire.

   În această idee, concursul, deschis oricărui fotograf, încearcă să promoveze, în primul rând, fotograful care reuşeşte să se apropie obiectiv de subiectele delicate, fotograful căruia „îi pasă”, cum spunea Mihai, de ce se întâmplă în jurul lui. Jurizarea fiecărei ediţii va fi realizată de către fotojurnalişti cu experienţă, atât din România cât şi din străinătate.

   Persoanele care iubesc fotografia şi practică această meserie, într-un mediu organizat sau freelance, sunt invitate să se înscrie în acest concurs. Detaliile despre condițiile de înscriere în concurs sunt indicate în secțiunea: „Regulament”, pe http://www.premiile-mihai-vasile.ro/.

   Toţi cei care doresc să susţină continuitatea acestui eveniment sunt rugaţi să ne contacteze: Premiile de fotografie Mihai Vasile - Contact.

  Desfăşurarea concursului - înscrierea, jurizarea şi decernarea premiilor - este garantată de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, asociaţie al cărui fondator şi membru a fost şi Mihai Vasile..