FRJ MediaSind solicită Consiliului de Administraţie să anuleze deciziile ilegale luate împotriva salariaţilor TVR

   Comitetul Executiv al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind solicită membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune – SRTV, să anuleze în cadrul şedinţei ce va avea loc mâine, 5 august 2015,toate deciziile ilegale luate împotriva salariaţilor instituţiei în precedenta şedinţă din data de 28 iulie 2015, referitoare la micşorarea timpului de muncă şi a salariilor angajaţilor cu 20 %.

   FRJ MediaSind consideră că această măsură se impune de urgenţă deoarece decizia conducerii SRTV din data de 28 iulie a.c. este o hotărâre abuzivă și discreționară, fiind luată fără consultarea partenerilor sociali, o hotarâre  discriminatorie întrucât nu se aplică tuturor salariaților instituției și, nu în ultimul rând, o hotărâreimorală deoarece, pentru managementul defectuos, sunt obligați  să plătească angajații și nu cei care au condus instituția în ultimii ani de zile.

   Din aceste motive, Comitetul Executiv face un apel către membrii CA să nu voteze ţinând cont de interesele grupurilor politice care i-au propus în funcţie ci doar de interesele instituţiei publice de presă plătită din banii cetăţenilor. Nu angajaţii TVR sunt vinovaţi de mangementul defectuos şi fraudulos de care a avut parte instituţia în ultimii ani de zile, ci întreaga clasă politică care a trimis în fruntea instituţiei de presă tot felul de politruci neprofesionişti care au jefuit Televiziunea Naţională, folosind-o ca instrument de propagandă.

  Deoarece şi la Radioul Public se petrec foarte multe ilegalităţi, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită Parlamentului României să se implice în dezamorsarea conflictelor din instituţiile publice de radio şi televiziune şi să respingă, în regim de urgenţă, cele două rapoarte de activitate ale SRR şi SRTV, numind la conducerea acestora  profesionişti neangrenaţi politic, în baza unor criterii discutate cu societatea civilă.

   De asemenea, Comitetul Executiv solicită Direcției Naționale Anticorupție să demareze, în regim de urgență, anchetarea acuzațiilor de corupție și de management fraudulos aduse conducerilor SRTV şi SRR în  ultimele rapoarte de control ale Curții de Conturi.

  În calitate de membră a Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, a Federației Internaționale a Jurnaliștilor și a Federației Europene a Jurnaliștilor, FRJ MediaSind va întreprinde pe plan intern și internațional toate demersurile necesare pentru ca statul român să respecte angajamentele pe care și le-a asumat privind susținerea instituțiilor publice de media și pentru garantarea libertății de exprimare.

   Federaţia Română  a Jurnaliştilor MediaSind