Sesiuni de informare pentru voluntariat - în biblioteci din Galați

   În cadrul proiectului național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, în perioada 14 – 31 iulie, are loc prezentarea unor sesiuni de informare cu privire la conceptul de Bibliotecă V, concept rezultat în urma implementării proiectului mai sus amintit în 16 biblioteci din 14 județe ale țării.

   Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), implementează în perioada mai 2014-iulie 2015 proiectul „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul își propune diversificarea opţiunilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, prin crearea de programe de voluntariat care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc.

   În cadrul acestui proiect au fost selectați din rândul bibliotecarilor șapte promotori ai conceptului de Biblioteca V, care vor disemina rezultatele proiectului către 56 de biblioteci din regiunile lor, pe parcursul lunii iulie 2015. Unul din cei șapte promotori selectați este doamna Letiția Buruiană, cea care a coordonat cu succes programul de voluntariat BVAU Star Voluntar, implementat de Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” Galați,  în cadrul proiectului mai sus amintit.

   La sesiunile de informare și promovare care se desfășoara la bibliotecile publice din județul Galați (Biblioteca ”Ștefan Petică” din Tecuci  - 16 iulie, Biblioteca ”Grigore Hagiu” din Tg. Bujor, Biblioteca Orașenească din Berești – 29 iulie, bibliotecile comunale din Vânători – 14 iulie, Măsătăcani – 14 iulie, Scânteiești – 28 iulie, Tulucești, Pechea etc) vor avea loc prezentări și discuții libere cu bibliotecarii, voluntarii și alte persoane interesate de voluntariat, despre următoarele teme:

   - proiectul național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”;

   -conceptul de Bibliotecă V ca instituție care susține și contribuie la dezvoltarea voluntariatului în plan local;

   - rezultatele concrete ale proiectului obținute de cele 16 biblioteci implicate;

   - valoarea voluntariatului ca soluție de implicare comunitară în biblioteci;

  - idei inovative ce pot fi aplicate în biblioteci pentru crearea de servicii noi cu sprijinul voluntarilor, inspirate chiar din experiența bibliotecilor care au participat deja în proiect.

   Coordonator program voluntariat,

   Letiția Buruiană

 

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate