Software - pentru Campionatul Național de Turism “Ștafeta Munților”

  Anul acesta, Campionatul de Turism Sporitv Ștafeta Munților are în componență 10 etape ce sunt organizate la nivel național și au drept scop crearea unui cadru organizatoric, competițional. Printre obiectivele de referinţă ale acestuia se adaugă şi impulsionarea ONG-urilor pentru organizarea unor evenimente sportiv-turistico-ecologice, promovarea unei atitudini de respect faţă de mediul înconjurător, sensibilizarea tinerilor pentru protecţia ecosistemelor şi dezvoltarea spiritului ecologic; dezvoltarea spiritului de echipa şi apartenenţa la grup, dezvoltarea relaţiilor interumane; cunoaşterea potenţialului turistic şi sportiv al zonelor montane.

   În cadrul etapelor competiției Ștafeta Munților participarea se face pe echipe care trebuie să fie formate din trei persoane și să participe, în funcție de experiență, la una din cele șase categorii. Ștafeta Munților are la bază un regulament bine definit, în vederea calculării clasamentelor în funcție de categoria aleasă și de probele de concurs la care participă concurenții. De aceea, Asociația Drumeții Montane, prin intermediul proiectului MarketingRomania.ro, ajutată de voluntarii Sergiu Valentin Vlad și Alexandru Cănăvoiu, a realizat pentru această competiție un soft care să ajute organizatorul de etapă să calculeze mai ușor clasamentele.

   Acest soft are posibilitatea de a genera automat clasamente în funcție de probe și categorii, cât și clasamentul general al etapei. Tot ceea ce trebuie să facă organizatorul este să introducă în soft datele de pe fișele de concurs ale concurenților, după care software-ul genereaza clasamentul.

  Softul creat de cei doi voluntari, pasionați de programare, a fost testat la etapa a IV a, fiind un real succes. Programul este gratuit și se poate descărca de pe site-ul www.stafetamuntilor.ro .

   Orice persoană care doreşte să descopere frumuseţile țării noastre prin activităţi sportive desfăşurate în aer liber, să lege prietenii la foc de tabără, unde cei mai curajoşi şi creativi dintre participanţi  vor recita poezii, vor cânta la chitară sau vor juca teatru, va fi așteptată de către organizator cu brațele deschise. Acest campionat este la ora actuală cea mai mare competiție de turism sportiv din România.