Cavalerul templier Mihai Manoliu i-a adus ofrandă stăpânului Marius Stan un VW Tuareg

   Directorul Poliției Locale Galați, Mihai Manoliu, este cunoscut ca fiind foarte devotat primarului Marius Stan, apropiere care i-a adus șefului polițiștilor locali supranumele de ”Pechinezul”. Slugărnicia cavalerului templier Mihai Manoliu (nu este nicio glumă, omul este templier cu acte în regulă), băiat cu doctoratul luat la Chișinău cu mari eforturi, a depășit orice limită atunci când și-a dotat stăpânul, pe Marius Stan, cu o mașină de lux marca Volkswagen Tuareg V6 3.0 TDI. Autoturismul de teren, care costă aproximativ 70.000 euro, a fost achiziționat din bani publici pentru Poliția Locală Galați și a fost oferit edilului șef pentru drumurile zilnice. Prima apariție publică consemnată a fotbaliatorului Stan în jeep-ul cu care l-a cadorisit ”Pechinezul” a fost la Ziua Marinei, de Sf. Maria, atunci când a fost imortalizat de jurnalistul Mihai Angheluță (vezi foto). Atunci, un biet agent al Poliției Locale Galați, amărât plătit cu salariul minim pe economie, s-a zbătut din greu să păstreze locuri de parcare pentru Stan și Manoliu, cei doi descălecând din mașini de zeci de mii de euro nou-nouțe, șeful din VW Tuareg, GL 38 WXT, și supusul dintr-o Skoda. După această ofrandă adusă edilului șef, nu ne-ar mira să aflăm că polițiști locali îi urmăresc amanta sau soția fotbaliatorului, după modelul primarului Iașiului.

   Conform unor surse din Primăria Galați, alte două autoturisme achiziționate pentru Poliția Locală au fost puse la dispoziția unor directori din apropierea primarului Stan: o Dacia Dokker, pentru Tincuța Vrabie, și un Duster, pentru Ioan Stadoleanu. Ultimul are în dotare, pe Duster, și luminile dinamice specifice Poliției, flash-uri care au mai ridicat prețul mașinii achiziționate din bani publici.

  Modelul privind schimbarea destinației parcului auto, care aduce cu o deturnare de fonduri, a fost experimentat de președintele Consiliului Județului Galați, Nicolae Bacalbașa, dar acesta nu s-a folosit de autoturismele altei instituții, în schimb și-a făcut șoferul un fel de polițist local prin numirea acestuia ca membru al Autorrității Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP) (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2309-clovnul-tv-bacalba%C8%99a-s-a-%C3%AEnfr%C4%83%C8%9Bit-cu-%C8%99oferul-ca-s%C4%83-ajung%C4%83-discret-la-%E2%80%9Dte-pui-cu-blondele%E2%80%9D.html).

  Interesant de vizionat este momentul în care fotbaliatorul Stan, precum și cei doi directori, completează zilnic documentele justificative privind scopul și durata deplasărilor.

  S.Ț.