Caşcavalul de la deszăpezire a stârnit un adevărat scandal între conducerea CJ şi PSD-iştii de la Drumuri şi Poduri

   Zeci de mii de gălăţeni, care locuiesc în mediul rural, riscă să rămână izolaţi, după ce societatea Drumuri şi Poduri, condusă de PSD-istul tecucean Luciano Tudor (al cărui nume apare într-un scandal legat de rambursări ilegale de TVA), a declanşat un adevărat război împotriva conducerii Consiliului Judeţului Galaţi. Motivul disputei dintre cele două entităţi este generat de fondurile alocate de CJ pentru deszăpezirea judeţului și este pigmentat cu disputa politică dintre USL şi preşedintele CJ, Eugen Chebac.

 

   Tupeu de director: Luciano Tudor vrea bani şi pentru utilajele de la fier vechi
   Social-democratul Luciano Tudor, directorul societăţii Drumuri şi Poduri, din subordinea Consiliului Judeţului Galaţi, a făcut mai multe adrese către Prefectură, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi către Poliţie, nemulţumit de faptul că CJ a refuzat să îi achite, pentru luna ianuarie, întreaga sumă pe care acesta a solicitat-o. Este vorba despre 2,6 miliarde de lei vechi, bani care, potrivit lui Luciano Tudor, printre altele, reprezintă lucrărilor efectuate de societate, dar şi combustibilul consumat de utilajele de deszăpezire. „Noi am făcut aceste adrese, pentru că nu ni s-au decontat toţi banii pe ianuarie, când am avut un consum mai mare. Există riscul să rămânem fără fonduri. Era normal să atenţionăm autorităţile. Brăila are alocaţi 25 de miliarde de lei vechi pentru deszăpezire şi are drumuri mai puţine, în timp ce Galaţiul are alocate doar 11 miliarde de lei – o sumă foarte modestă”, ne-a declarat directorul societăţii Drumuri şi Poduri. Întrebat câte utilaje acţionau astăzi în judeţ pentru deszăpezire, social-democratul a precizat că 25, dintre care nu mai puţin de şase autofreze.
   Conducerea Consiliului Judeţului, prin vocea directorului Petru Tudorache, susţine, însă, că suma de bani pe care Luciano Tudor a solicitat-o este nejustificată şi îl acuză pe PSD-ist de tentativă de înşelăciune. „Situaţiile de plată confirmate pe ianuarie au fost în funcţie de prestaţii. Ca să nu mai spun că am asistat la o tentativă de fraudă, în condiţiile în care au fost solicitaţi bani şi pentru utilaje fictive. Am acţionat perfect legal, conform contractului încheiat cu societatea. Probabil că domnilor de la această societate nu le mai iese acum socoteala şi dau vina pe noi. Le-au fost decontaţi 1,885 de miliarde de lei”, ne-a spus Petru Tudorache, director tehnic în cadrul Consiliului Judeţului Galaţi.
În replică la afirmaţia lui Luciano Tudor, potrivit căreia societatea deszăpezea, astăzi, judeţul cu 25 de utilaje, conducerea CJ susţine că aceasta este una mincinoasă, în condiţiile în care doar două, din cele şase autofreze de care SC Drumuri şi Poduri dispune, sunt funcţionale. „Este o minciună. Sunt sub 10 utilaje de deszăpezire în judeţ, iar din cele şase autofreze, doar două sunt funcţionale. Domnul Tudor pune la socoteală şi utilajele dezafectate, că doar şi pentru alea a cerut bani. Nu putem să îi dăm bani după cum vrea el”, a mai spus Petru Tudorache.

  

   Circul se mută în instanţă
   Scandalul monstru izbucnit între directorul SC Drumuri şi Poduri şi conducerea CJ, pe fondul ciolanului, se mută, la sfârşitul aceste săptămâni, în instanţă. Petru Tudorache a precizat că il va da în judecată pe Luciano Tudor pentru calomnie, în condiţiile în care cel din urmă l-a numit infractor, în sesizările depuse la Prefectură şi Consiliul Judeţului. „Am vorbit deja cu avocatul în acest sens. Domnului Tudor nu îi convine că merg în teritoriu, unde i-am găsit oameni dormind sau pe alţii care nici măcar nu ieşiseră din curte pentru deszăpezire. Noi ne asumăm răspunderea pentru banii pe care i-am dat. În proces, îi voi avea martori şi pe angajaţii Consiliului Judeţului, din compartimentul de specialitate, pe care i-a înjurat şi i-a ameninţat că va veni USL-ul la putere şi îi va da pe toţi afară”, ne-a declarat Petru Tudorache. Luciano Tudor susţine, însă, că nu l-a numit pe directorul CJ infractor, ci doar a precizat că „acest comportament de tip infractor ne poate cauza prejudicii. Dacă el se simte infractor, e treaba lui”.

 

   Luciano Tudor minte
   Directorul tehnic al Consiliului Judeţului ne-a pus la dispoziţie un mesaj de pe telefonul său mobil, expediat chiar de către directorul SC Drumuri şi Poduri, Luciano Tudor. Sms-ul primit de la PSD-istul tecucean confirmă faptul că Luciano Tudor ne-a minţit cu bunăştiinţă: „Începând de astăzi, 4.02.2012, ora 17.00, datorită lipsei de carburanţi cauzată de neplata integrală a lucrărilor de deszăpezire din luna ianuarie din cauza ing. Tudorache Petru, vom înceta activitatea de deszăpezire în tot judeţul Galaţi. Întreaga răspundere pentru această situaţie revine acestui infractor numit Tudorache Petru”.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate