Pușculița PSD - alimentată cu bani de la Parcul Industrial

   Parcul Industrial de la Galați este în fază de intenție, însă nu duce lipsă de directori. Inginerul Vasile Ursu, șeful serviciului tehnic al Zonei Libere, delegat să ocupe funcția de director al parcului industrial, din dispoziția primarului Dumitru Nicolae, a părăsit șantierul. Cum parcul este o sursă bună de păpat banul public și alimentat pușculița de partid a PSD, s-a și găsit persoana care să-l înlocuiască. Nici nu e de mirare având în vedere că ne apropiem cu pași repezi de campania electorală.

 

   Director nou - în lanul de boscheți

   Este vorba de Costică Voicu, funcționar în cadrul Primăriei, care urmează să primească votul de învestire în funcție în cadrul primei ședințe de Consiliu Local. „Am fost interimar și s-a terminat mandatul. Acesta este motivul pentru care am plecat de la parc. Pot să vă spun că, la ora actuală, lucrările sunt destul de avansate”, spune Vasile Ursu, fostul director de la parc. Totuși, informațiile se bat cap în cap cu cele ale primarului Dumitru Nicolae, care recunoște că parcul nu va fi terminat nici anul acesta. „Mai avem de lucru acolo. Este bine că am reușit să reluăm lucrările. Sunt anumite interese, de asta nu pot să fac nimic cum trebuie în orașul ăsta. În orice caz, în mandatul meu nu va fi finalizat”, afirmă primarul.

 

   Deturnare de fonduri

   Lucrările la parc au început în 2004 și ar fi trebuit finalizate în 2008. Nici măcar după opt ani de la demararea obiectivului, autoritățile nu au fost în stare să construiască mult promisul incubator de afaceri. În total, peste 20 milioane de lei au fost deturnaţi în mod suspect: 17 milioane de lei de la bugetul local, pentru investiţii, plus alte alte 3,5 milioane lei primite prin alocaţie bugetară de la Guvern. Dovadă că banii au fost folosiţi în alte scopuri sunt cele 21,8 hectare rămase fără drumuri de acces, fără alimentare cu apă şi canalizare, fără iluminat şi energie electrică sau gaze. Deturnarea de fonduri continuă și anul acesta, în plin an electoral. Conform bugetului, Primăria va investi alte 2,2 milioane de euro în parcul industrial: 1,5 milioane de euro sunt pentru terminarea lucrărilor, iar 700.000 de euro vor intra în reţeaua electrică.

   Sergiu Damian

Adaugă comentariu

Codul de securitate