Adriana Stratulat încasează două salarii de la Apaterm

   Epoca salariilor nesimțite nu a murit încă în administrația locală. Societatea căpușă Apaterm continuă să fie o vacă bună de muls,, chiar și după ce a intrat în faliment. În timp ce unii angajați au fost concediați doar pentru că nu se regăseau pe listele de partid ale PSD, alții primesc lefuri nesimțite de până la 15.000 lei. Personajul cu pricina este taman Adriana Stratulat, cea care l-a înlocuit pe George Cubasa la conducerea Apaterm, chipurile, pentru a scăpa societatea de faliment. Deși a pledat tot timpul în Maica Tereza, madam Stratulat încasează, din vara lui 2011, ca director tehnic circa 8.000 lei și restul până la 15.000 de lei, ca administrator special la Apaterm.

 

   Absurd de Apaterm

   Banii, deloc puțini, pe care administratorul societății falimentare îi primește au produs numeroase divergențe în Consiliul Local. „Grupul PDL a sesizat această anomalie. Nu este posibil ca directorul unei societăți falimentare să primească două salarii. De ce nu s-a știut până acum? Evident, cei de la PSD au avut interes să ascundă acest lucru. Vom face o adresă către Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a vedea dacă este legal”, a spus consilierul Viorel Trif. În replică, consilierii PSD spun că habar nu au avut despre cele două recompensații financiare pe care le primește Adriana Stratulat: „Nu știam nimic despre asta. Am cerut și noi mai multe lămuriri, dar nu a avut cine să ni le dea. S-ar putea să fie legal, dar moral nu este”, ne-a spus consilierul Daniel Apetrăchioaie.

 

   Legal, nu și moral

   Întrebat de aleșii locali dacă este legal ca Adriana Stratulat să încaseze si salariul de directorul tehnic și indemnizație, primarul Dumitru Nicolae s-a ascuns după cireș: „Voi verifica despre ce e vorba. Poate că nu e moral, dar din ce știu eu este legal. Mergeți și întrebați ITM-ul”.

Adriana Stratulat neagă toate acuzațiile aduse și spune că nu încalcă în niciun fel legea.: “Am un singur contract individual de muncă. Cea de administrator special este o muncă nenormată. Sunt plătită, dar nu presupune o salarizare. Este o sumă stabilită conform unei hotărâri de CL. Nu are de ce să nu fie moral”.

   Sergiu Damian

Adaugă comentariu

Codul de securitate