Angajaţii societăţilor din subordinea CL primesc prime de Paşte

   Iepuraşul are buzunarele mai uşoare anul acesta. Asta pentru că cei mai mulţi bugetari nu vor primi nimic în plus la salariu luna aceasta. Totuşi, există şi gălăţeni fericiţi. Este vorba de angajaţii de la privat, dar şi societăţi cu capital majoritar de stat, cum sunt Administraţia Pieţelor, Zona Liberă şi Transurb.

  

   Damen şi AFDJ, în top

   Ca-n fiecare an, masa de Paşte cea mai îmbelşugată o vor avea navaliştii, care vor primi din partea companiei o primă în valoare de 25% din salariul de bază. În funcţie de salariu, prima poate ajunge până la 500 de lei. Pe locul secund în clasament se situează gălăţenii care muncesc la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ), aceştia vor primi bonusuri financiare în valoare de 300 de lei. Iepuraşul nu i-a uitat nici pe salariații Arcelor Mittal, care primesc, conform contractului, 200 de lei impozabil.


   La "Pieţe" -patru prime pe an

   Cine crede că la stat micile "atenţii" au devenit o amintire, se înşeală amarnic. Angajaţii societăților cu capital majoritar de stat vor primi prime şi anul acesta. Cel mai bine stau, la acest capitol, cei 26 de salariaţii de la Zona Liberă. "Pentru că societatea a înregistrat profit, fiecare angajat va primi 300 de lei", spune Angela Ivan, directorul societăţii. Iepuraşul vine şi la "Piețe". Cei 370 de salariații primesc câte 150 de lei. "Noi dăm prime de patru ori pe an angajaţilor noştri: de Crăciun, 8 Martie, Paşte şi Ziua Recoltei", a spus Eugen Zaharia, directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi. Bonuri de masă în valoare de 150 de lei vor primi și cei 770 de angajaţi de la Transurb. "Ne-am gândit să le facem o surpriză angajaţilor noştri şi să le oferim câte tichete-cadou, pentru a avea ce pune pe masă de sărbători", spune Genica Totolici, directorul SC Transurb. În schimb, nu vor primi nimic angajaţii societăţii locale de termoficare Apaterm, aflată în faliment.

 

    Funcţionarii primesc doar urări

   În locul recompenselor băneşti care, în anii trecuţi, le depăşeau pe cele acordate în mediul privat, funcţionarii din Primărie şi Consiliul Judeţului vor primi doar urări de : "Paşte Fericit"! "Nu le dăm nimic. Întrebaţi guvernul de ce nu le dă, nu pe mine", a spus răspicat primarul Dumitru Nicolae. Angajaţii de la AJOFM, ITM, CJAPS, Mediu şi Prefectură, nu vor primi niciun fel de primă de Paşti. La fel angajaţii din CFR, pompierii, militarii sau polițiștii.

   Sergiu Damian

Adaugă comentariu

Codul de securitate