Primarul Stan ignoră proiectul sculptorului Virgil Panaite de modernizare a parcului Eminescu

   Galaţiul trebuie sa aibă numai betoane şi mobilier stradal de prost gust, pare că au decretat primarii urbei de la Dunăre. Un proiect de excepţie al sculptorului gălăţean Virgil Panaite privind modernizarea parcului Eminescu este ocolit cu consecvenţă în favoarea prostului gust.

   Trecut prin Consiliul Local acum vreo 14 ani, pe vremea primarului Dumitru Nicolae, proiectul de modernizare şi înfrumuseţare a parcului Eminescu  a fost fluturat prin faţa gălăţenilor în momente electorale şi apoi închis într-un sertar al Primăriei. Noul primar, Marius Stan, a folosit elemente din el, fântânile arteziene sculptate în piatră şi inox, pentru a ilustra cam ce doreşte el să vadă pe scoarul străzii Brăilei, între Tribunal şi inelul de rocadă. Până la urmă, au ales să „decoreze” zona cu nişte farfurii din fibră de sticlă, din raţiuni financiare. Adică administraţia trebuie să-şi tragă partea leului.

  Fenomenul se repetă şi la parcul Eminescu. De curând, în scopuri electorale, că vrea să fie reales la anul, Marius Stan a anunţat că va accesa fonduri europene pentru modernizarea parcului Eminescu. În schimb, primarul nu a scos niciun cuvânt despre proiectul sculptorului Virgil Panaite, aprobat cu ani în urmă de CL Galaţi. Asta pentru că edilul are în vedere rezolvarea problemei tot cu betoane, aşa cum a făcut-o şi în cazul spaţiilor de joacă. Zone verzi întregi au fost acoperite de beton fără niciun discernământ.

   Nici măcar elementele de mobilier stradal, băncile şi coşurile de gunoi futuristice, n-au trezit interesul primarului pentru scoaterea din zona „gri-prăfuit” a oraşului.

 

   Sorin Ţiţei