Stăpânii Dunării, capii PSD, au pus ghiara pe Galați prin politicieni hrăniți cu firimituri din domeniul naval   Strategia tripletei pesediste Dan Nica, Ștefan Viorel și Florin Popa a prins pe picior greșit toată clasa politică gălățeană. Aparenta reformare a PSD Galați, înainte de alegerile locale, nu a fost decât o strategie de mascare a celor ”aflați la butoane” și de scoatere în față a unor marionete politice dublate de oameni de încredere care să execute comenzile economice ale capilor din umbră. Problema primarului Galațiului a fost rezolvată prin ”organizarea” activului de partid la vot, cu un sprijin ocult dat de instituții ale statului ( http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2457-copilul-de-trupa-al-serviciilor-ionut-pucheanu-va-fi-inscaunat-primar-al-galatiului.html ). La Consiliul Județului a fost mult mai simplu. PSD nu a trebuit decât să hotărască numele președintelui: Costel Fotea.

   Cele două marionete politice, Pucheanu și Fotea, trebuiau dublate cu oameni de încredere care să aducă la picioarele liderilor PSD și componenta economică. De această problemă s-a ocupat șeful municipalei PSD Galați, fostul viceprimar Florin Popa. Liantul prin care Popa a identificat oamenii de încredere prin care să acapareze economic Galațiul a fost implicarea în afacerile navale, afaceri din care cei vizați s-au hrănit cu firimiturile lăsate de stăpânii Dunării (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2245-profitul-firmei-pesediste-navrom-bac-srl-motivul-pentru-care-gala%C8%9Biul-nu-are-pod-peste-dun%C4%83re.html ). Ștefan Viorel, Constantin Hârțan și dirijorul din umbră Dan Nica sunt cei care au pus stăpânire, prin NAVROM SA și a grupului de firme ce gravitează în jurul ei, pe toate serviciile legate de cea mai valoroasă resursă a Galațiului, Dunărea. Astfel, prin facilitarea unor afaceri în domeniul naval, liderii PSD Galați și-au creat resursa de oameni de încredere prin care să controleze ce a mai rămas din economia Galațiului.

   Viceprimarul Cristian Enache, vicepreședintele CJ Gigel Istudor și Florin Popa se hrănesc din afaceri navale

   Ciudat pentru gălățeni este faptul că atât omul de acțiune al PSD Galați, Florin Popa, cât și cele două dubluri pesediste ale primarului și președintelui CJ își trag seva din afaceri în domeniul naval, acolo unde stăpâni sunt Dan Nica, Ștefan Viorel și Constantin Hârțan.

   Florin Popa a făcut parte din consiliile de administrație ale NAVROM SA și Navrom Delta, după cum reiese din declarațiile sale de avere, de unde a încasat sume frumoase. Tot Popa Florin deține, prin soție, jumătate din capitalul social al firmei Servicii Navale SRL, despre care nu suflă o vorbă în declarațiile de interese.

   Omul pus de Popa să-l taloneze pe primarul Ionuț Pucheanu, viceprimarul Cristian Enache, trăiește tot de pe urma unei firme cu profil naval aflată pe numele soției. Astfel, Enache este directorul firmei Izonav SRL, deținută integral de soția sa, de unde a câștigat un salariu de 23.000 lei pe an, dar și dividende de 232.000 lei. Cristian Enache se declară și asociat la o altă firmă navală, Navprest Partener SRL, dar modificarea de acționariat nu apare în actele de la Registrul Comerțului.

   Necunoscutul Gigel Istudor, lipit prin partid de președintele CJ Galați, își câștigă banii tot de pe urma stăpânilor Dunării, după cum reiese din declarația sa de avere, fiind chiar angajat al firmelor controlate de aceștia. Astfel, Istudor raportează pentru anul 2015 următoarele câștiguri: 43.200 lei de la Navrom Ship Yard SRL și 18.000 lei de la Navrom Port Service SA.

   S.Ț.