Ieșim în stradă pentru Paris și pentru tot ce iubim

   Autoritățile franceze ne-au anunțat că trebuie să anulăm marșul de proporții pe care îl pregăteam pentru data de 29 noiembrie în Paris, din cauza problemelor de securitate. 
E o veste grea pentru membrii noștri din Paris, care au trecut deja prin destule momente grele, dar sute de mii de oameni vor ieși în stradă în restul lumii, iar parizienii își donează în număr mare pantofii pentru a fi aliniați pe ruta marșului, într-o reprezentare simbolică a dorinței lor de a fi acolo. 
  Hai să fim alături de ei trimițând mii de fotografii cu pantofii noștri pregătiți pentru marș. Avaaz va afișa aceste imagini în Paris pentru a le arăta parizienilor că nu sunt singuri și că suntem cu toții solidari.
   Dați click aici pentru a vă alătura marșului virtual sau aici pentru a căuta un marș la care să participați. 
   Cel mai mare summit global dedicat climei va începe la Paris pe 30 noiembrie. Trebuie să ne asigurăm că cetățenii lumii vor vorbi și că liderii îi vor asculta. Avem șanse mari de reușită, dar câteva țări ca India și Arabia Saudită fac manevre amenințătoare, care ar putea bloca un acord ambițios. Avem nevoie de un apel răsunător, din partea întregii lumi, pentru energie curată 100%. Doar așa putem intimida sabotorii și încuraja țările progresiste ca Germania să nu cedeze. 
   Avem deja peste 2.000 de evenimente planificate pentru 29 noiembrie, peste tot în lume. Obiectivul nostru e să realizăm cel mai mare marș pentru climă din istorie. Parisul urma să găzduiască cel mai mare marș, dar acesta nu mai poate avea loc din cauza atacurilor. Din nou, acțiunile unui mic grup amenință viitorul tuturor. Dar putem încă schimba mersul lucrurilor, dacă ne vom ridica la înălțimea acestei provocări. Omenirea are și părți întunecate, dar în momentele cele mai negre, putem străluci cel mai puternic. Pe 29 noiembrie, peste tot în lume, hai să ieșim la lumină. Alăturați-vă acum marșului virtual: 
   https://secure.avaaz.org/ro/paris_virtual_march/?cl=8975199274&v=69313

   Schimbările climatice nu înseamnă doar creșterea nivelului mării cu câțiva centimetri și câteva furtuni. Oamenii de știință strigă alarma din toate puterile, pentru că avem de-a face cu niște ”puncte fără întoarcere”. Reacțiile în lanț care au loc în interiorul biosferei noastre fragile pot provoca schimbări de climă rapide și incontrolabile, genul de catastrofe care ar putea însemna sfârșitul umanității. Ce coincidență bizară că exact în acest moment, când ieșim în stradă pentru a salva omenirea, niște forțe retrograde, violente și separatoare amenință să ne oprească. Hai să arătăm cine suntem și să ne ridicăm la înălțimea acestei provocări, cu toată dragostea și speranța de care suntem capabili. Pentru tot ce iubim. 
   Cu speranță și recunoștință, 
   Emma, Alice, Danny, Rewan, David și restul echipei Avaaz