Artiști și spectatori vor purta albastru la spectacolul umanitar în sprijinul copiilor cu autism din APCA

   Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism - APCA Galaţi, organizează joi, 26 noiembrie, între orele 17,00 – 19,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul umanitar „Albastru e culoarea mea”.

   Programul include momente care vor fi savurate atât de copii, cât și de părinții lor, de la dansuri tradiționale și intervenția personajelor Disney, până la stand up comedy și rock and roll, cap de afiș fiind două dintre tinerele talente din Galați, care vor susține recitaluri de muzică ușoară. Este vorba despre Maria Crăciun, o binecunoscută voce premiată la San Remo și la alte festivaluri din țară, cu numeroase apariții TV pe plan local și național, alături de mari artiști ai scenei (Al Bano, Mirabela Dauer, Corina Chiriac), precum și despre Alexandra Lupoae, o altă tânără speranță, participantă la NextStar, finalistă la Mamaia Copiilor - secțiunea Show, premiată la importante festivaluri naționale și internaționale, cu apariții televizate și invitații la alte cunoscute evenimente muzicale. De data aceasta, Alexandra Lupoae va urca pe scenă mai emoționată ca oricând, pentru că va purta albastru pentru frățiorul ei Cosmin și pentru toți ceilalți copii cu autism din asociație.

   Prin intermediul spectacolului, ne dorim strângerea de fonduri din bilete sau donații pentru susținerea, în 2016, a terapiilor de recuperare, atât de costisitoare, pentru cei 70 de copii cu autism din APCA, dar și creșterea gradului de conștientizare asupra autismului. „Astfel, prin această modalitate inedită de organizare, îi invităm pe artiști și pe spectatori să poarte, simbolic, ceva albastru, în semn de solidaritate cu această cauză, a copiilor noștri speciali. Și nu întâmplător, ci pentru că albastrul simbolizează, la nivel mondial, lupta împotriva autismului, pe de o parte fiind culoarea speranței, iar pe de altă parte fiindcă băieții sunt de 4 ori mai afectați de acest diagnostic decât fetele”, a spus președinta APCA Galați, Nicoleta Lupoae, mama lui Cosmin Lupoae, unul dintre „copiii speciali”.

   Vor purta albastru și îi vor încânta pe spectatori, la evenimentul nostru caritabil:

   -Maria Crăciun, recital muzică ușoară

   -Alexandra Lupoae, recital muzică ușoară

   -Elsa, Minion, Mickey Mouse și Minnie, Albă ca Zăpada, Belle, de la Marili Party Center Galați

   -Ansamblul „Olympos Junior” al Comunității Elene din Galați, dansuri tradiționale.

   -Andreea Angheluță & Alexandru Beznea, elevii Școlii de Film și Televiziune Galați, moment de stand up comedy

   -Grupurile YOLO și BLISS, de la Școala de Film și Televiziune Galați

   -Alexandru Diaconu, Alex Manea, Ana Maria Tilici, Selena Lupu, de la Școala de Canto „Criss Music Canto School”, muzică ușoară

   -Ansamblul Folcloric „Doinița Covurluiului” de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, dansuri populare.

   -Sorina Caramfil și Gabriela Munteanu, muzică ușoară.

   -Dansatorii Școlii „Sueño Dance”, moment coregrafic rock and roll

   -Patry Grozavu, balet

   Cristina Silion - responsabil comunicare