Salvați vieți prin petiții on line pe platforma civică Avaaz.org

   Încă îmi aduc aminte ce mi-a zis Renata la telefon și trebuie să împărtășesc asta și cu voi. Mi-a zis următoarele, "Când am aflat că e liberă, am ieșit din casă alergând și strigând: a ieșit! a ieșit!' Tremuram și chicoteam ca un copil mic. L-am strigat pe soțul meu, l-am prins de-o mână și am început să dansăm. Nu avusesem idee până atunci cât de mare poate fi schimbarea pe care o poate aduce un singur om!" Renata vorbea despre Hannah, o femeie din Austria care se confrunta cu închisoarea în Dubai, pe motive de sex în afara căsătoriei, pentru că raportase la poliție că fusese victima unui viol brutal. Când Renata a citit despre caz într-un ziar local, a devenit “îngrozită și furioasă. Apoi m-am gândit la Avaaz. M-am gândit că pot să aprind un foc și pot să-i determin și pe alții să mi se alăture.."
   Petiția ei către ministrul afacerilor externe austriece a adunat peste 150 000 de semnături într-o singură zi și a generat rapid o furtună mediatică în Austria și în jurul lumii. Deodată, după 6 săptămâni de inacțiune, ministrul a pus laolaltă o echipă de criză care includea negociatori de nivel înalt care au zburat în Dubai, iar la 3 zile după ce petiția a fost lansată, calvarul oribil prin care trecea Hannah s-a încheiat și a fost eliberată! 
   Oricare dintre noi poate folosi platforma Avaaz pentru petiții pentru a face același lucru. Fă click mai jos pentru a începe, și hai să eliberăm mai multe chicoteli și tremurat de emoție în lume.
   http://www.avaaz.org/ro/petition/start_a_petition/?cl=8501773464&v=64308&source=recruit
   Diferența dintre a citi despre cele mai oribile evenimente de știri și a face ceva pentru a le schimba poate fi văzută ca o prăpastie uriașă -- dar nu e așa. Internetul aduce oamenii împreună mult mai rapid decât oricând în trecut și, prin simpla creare a unei petiții, un număr foarte mare de membri ai comunității noastre chiar pot să salveze vieți. 
Petiția Renatei e doar una dintre povești -- petiții inițiate de alți oameni ca ea au determinat protejarea unui parc vital în Italia, ne-au dus la un milimetru de oprirea unui vot secret și corupt în Brazilia, au determinat guvernul național să protejeze habitatul urangutanilor în Indonezia. Durează doar câteva minute să creezi una, și ai la dispoziție o mulțime de idei și sfaturi care să te ajute pe măsură ce lucrezi la ea. Fă click mai jos și inițiază o petiție acum:
   http://www.avaaz.org/ro/petition/start_a_petition/?cl=8501773464&v=64308&source=recruit

   În fiecare zi avem parte de victorii, dar lumea e plină de oportunități cu impact. Suntem aproape 42 de milioane de membri, ne putem răspândi ca focul și putem aduce dreptatea pe toată suprafața globului. Hai să începem să ne schimbăm viitorul nostru al tuturor. 
   Cu speranță pentru tot ceea ce putem înfăptui împreună,
   Christoph, Ricken, Maria Paz, Adam, Emma, Bilal, Mojgone și tot restul echipei Avaaz