Cea mai mare mobilizare pentru ”Marșul oamenilor pentru climă”

   Un renumit om de știință a izbucnit în lacrimi în timpul unui interviu despre poluarea cu carbon, descriind un viitor sumbru, în care oceanele sunt distruse. Acest coșmar ar putea deveni realitate - totul depinde doar de noi.
   Mai sunt doar patru luni până la cel mai mare summit climatic din ultimul deceniu, iar liderii noștri ar putea cădea de acord asupra unui obiectiv istoric: renunțarea totală la combustibilii fosili. Această decizie ar putea fi steaua călăuzitoare care ne va ajuta să evităm o catastrofă climatică și un mesaj clar către politicieni, companii și burse: era energiei poluante a luat sfărșit. Va fi o luptă grea, dar dacă liderii noștri vor simți cât de mare e puterea acestei mișcări, putem să câștigăm.
   Anul trecut, comunitatea noastră a contribuit la organizarea celei mai mari mobilizări pentru climă din istorie. Iar pe 29 noiembrie, cu doar câteva ore înaintea summitului, vrem să stabilim un nou record! Dați click mai jos pentru a vă înscrie la Marșul oamenilor pentru climă din acest an. Veți fi primii care vor afla ce evenimente se organizează în zona voastră: 
   https://secure.avaaz.org/ro/save_the_date_loc/?bKPcSeb&v=62599
   Parisul nu e ultima destinație în lupta împotriva schimbărilor climatice, dar avem toate motivele să sperăm că va fi un punct de răscruce. Papa tocmai a făcut un apel pentru măsuri urgente împotriva încălzirii globale, liderii G7 s-au angajat să renunțe la combustibilii fosili, iar costul energiei regenerabile scade pe zi ce trece. Peste tot în lume, mișcarea pentru climă câștigă bătălii importante, aducând energia verde pe agenda liderilor naționali și redirecționând milioane de dolari din investițiile în combustibili fosili.  
Avem deja tehnologia necesară pentru a începe revoluția prin care putem evita o catastrofă climatică. Dar de zeci de ani, liderii noștri protejează interesele marilor producători de combustibili fosili. Și dacă nu vor realiza că cetățenii lumii sunt gata să lupte pentru viitorul lor, există un risc real să continue să o facă. 
   Mișcarea nostră cu 42 de milioane de membri a fost creată pentru a pune capăt acestui blocaj! Marșurile pentru climă de anul trecut le-au arătat liderilor noștri că lumea s-a trezit. Acum, avem nevoie de un marș de proporții în Paris și de alte evenimente coordonate în cele mai mari orașe de pe glob, dar și de acțiuni de solidaritate în toată lumea, pentru a ne asigura că liderii noștri vor înțelege că nu le mai permitem să pună profitul industriei combustibililor fosili mai presus de viitorul speciei noastre. Dați click mai jos pentru a vă înscrie la Marșul climatic! 
   https://secure.avaaz.org/ro/save_the_date_loc/?bKPcSeb&v=62599
   Iar dacă sunteți membri ai unei organizații care e interesată să participe la organizare, dați click mai jos pentru a deveni partenerii noștri în această aventură:
   https://secure.avaaz.org/ro/pcm_2015_org_sign_on/

   Cu speranță și recunoștință, 
   Oli, Morgan, Ricken, Iain, Emma, Ari și echipa Avaaz