Aproape de record - un milion de kg de deșeuri electrice colectate de Patrula de Reciclare

 

   Toți putem contribui la recordul ecologic al tinerilor din Patrula de Reciclare, doar debarasându-ne de deșeurile electrice ! Preșcolarii, elevii și profesorii din programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare au reușit să convingă românii să colecteze responsabil peste 850.000 de kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) până astăzi. 
   Toți cei care predăm deșeuri electrice printr-un apel gratuit la TelVerde 0800 444 800 în beneficiul Patrulei de Reciclare creștem șansele echipelor participante - din fiecare județ și din București - la unul din premiile naționale ale ediției.
   Există și câteva ”bonusuri” cum ar fi faptul că, prin acest gest, contribuim direct la atingerea unui record în educația de mediu din România. Apoi, dovedim că suntem capabili să respectăm standardele europene de mediu. De asemenea, ne debarasăm legal și responsabil de deșeuri periculoase, cu potențial toxic și, poate cel mai important avantaj este că facem un act de solidaritate cu acești tineri, oferind un exemplu celor din jurul nostru.
   Firmele sau instituțile pot obține statutul de Suporter Oficial al Patrulei dacă aleg să caseze deșeurile electrice din gestiune în beneficiul copiilor și să dea mai departe mesajul lor. Patrula de Reciclare reprezintă un proiect de responsabilitate socială fără costuri pentru orice companie și instituție.