Săptămâna decisivă pentru premianții naționali ai Patrulei de Reciclare

 

   Aceasta este săptămâna care va decide cine sunt premianții naționali ai programului de educație de mediu Patrula de Reciclare ! Până pe 31 august, fiecare român poate ajuta copiii și profesorii să aducă un premiu național în județul său. Cu un gest simplu - scăpând gratuit de aparatele electrice și electronice vechi sau uzate, fiecare dintre noi poate arăta ca îi pasă de ceea se întâmplă în jurul lui.   
 Toate deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) colectate de la populație, firme și instituții, prin Telverde 0800 444 800 sau la punctele de colectare aleAsociației Române pentru Reciclare RoRec, până la sfârșitul lunii august, vor contribui la performanțele Patrulei județene.
 Elevii și dascălii voluntari și-au informat și mobilizat neobosiți comunitățile, pe parcursul anului școlar 2013-2014, pentru a atinge cel mai ambițios obiectiv al programului, de până acum: 50 de grame DEEE colectate per locuitor al județului sau al municipiului București.
   ”Fiecare om, fiecare zi, fiecare kilogram contează. Mai multe județe au șanse să fie câștigătoare, dacă locuitorii predau la reciclare aparatele electrice vechi sau defecte până la 31 august. Sperăm ca străduința copiilor și profesorilor, care ne-au impresionat prin entuziasm, să fie răsplătite prin acest gest al celor din jur. Județele câștigătoare vor demonstra țării întregi că există solidaritate, că oamenilor le pasă de lumea în care trăiesc copiii lor și că ne putem ridica la nivelul propriilor noastre angajamente față de mediul înconjurător. Ne dorim să sărbătorim cât mai mulți premianți, prin Ziua Reciclării, în luna septembrie”, a declarat Alexandra Arnăutu, coordonatorul programului.
De la începutul anului 2014, sute de persoane, firme și instituții din București și din toate județele au devenit Suporteri ai Patrulei de Reciclare, adică au casat și au dat la reciclare diverse aparate electrice și electronice, baterii, acumulatori, becuri și neoane vechi sau stricate din gospodării, birouri sau depozite.
   Toți cei care le urmează exemplul vor crește șansele elevilor și profesorilor din Patrula judeteană și bucureșteană să câștige un premiu național, contribuind astfel la succesul celei mai active mișcări de tineret din România. Cei peste 1.500 de profesori și 60.000 de preșcolari, elevi și liceeni implicați, au contribuit, în cele trei ediții de până acum, la colectarea a circa 600.000 kg de DEEE, au informat și au încurajat să se debaraseze responsabil de deșeurile de echipamente electrice și electronice peste 1.000.000 de oameni și au realizat sute de de creații artistice și acțiuni de conștientizare.
   Copiii, tinerii și profesorii din Patrula de Reciclare contează pe fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici. Cantitatea colectată până la 31 august în fiecare județ și în București poate aduce tinerilor voluntari recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește solidaritatea comunității lor.