Autoritățile ignoră proiectele societății civile

 

   In luna ianuarie 2014, printr-o Scrisoare deschisa, v-am propus realizarea unui parteneriat public-privat pentru modernizarea intersectiei dintre DN25 si DN2B din localitatea Sendreni, judetul Galati, din imediata vecinatate a statiei de carburanti OMV. Am primit raspuns de la Inspectoratul de Politie Judetean Galati prin 
care eram indrumati sa ne adresam CNADR.
   De asemenea am primit raspuns prin adresa nr. 92/142/21.1.2014 de la CNADNR prin care ni s-a comunicat: “pentru DN 25 a fost elaborate un proiect de reabilitare de catre SC CONSITRANS SRL, in cadrul caruia a fost tratata si amenajarea intersectiei mentionate. In functie de fondurile alocate acestor lucrari, intersectia va fi amenajata in cel mai scurt timp posibil”.
  Au trecut 7 luni in care nu s-a realizat nimic pe teren. Insa pericolul pentru participantii la trafic a ramas. In ultimele 7 luni, in aceasta intersectie, au avut loc mai multe accidente, ultimul destul de grav, s-a petrecut astazi, in jurul orelor 8.00, atunci cand o autoutilitara VW T5 cu numere de Cluj, care venea dinspre Sendreni, a intrat in intersectie fara sa cedeze trecerea, fiind lovita grav de un TIR care venea dinspre Galati si se indrepta spre Braila.
  In conditiile in care exista un proiect, va rugam sa faceti demersurile pentru alocarea cu prioritate a fondurilor necesare executarii acestuia, macar pentru zona intersectiei din Sendreni.
   Baza de Anunturi si Servicii – BAS.ro
   Ec. Ing. Mihai Popa