Sanatate

(3 - user rating)

 Medicul gălățean Cornel Codreanu pune în practică Centrul de excelență ORL la Brăila Judeţul Galaţi ar fi putut să aibă astăzi un Centru de excelenţă ORL, dacă tabăra doctorilor din PSD, care conduc medicina gălăţeană, nu ar fi pus mai presus de sănătatea oamenilor şi dezvoltarea acestui segment extrem de important, culoarea politică, mândria sau orgoliul. După ce l-au alungat pe apreciatul chirurg liberal, doctorul Paul Ichim, medicii din tabăra PSD au mai exilat un coleg de breaslă la Brăila. Din cauză că la Spitalul Judeţean din Galaţi i s-au pus beţe în roate pentru implementarea unor proiecte benefice sistemului sanitar, doctorul în medicină Cornel Codreanu s-a mutat la Brăila. Medicul a pus la punct, în cadrul Spitalului Judeţean din oraşul vecin, Centrul de excelenţă ORL pe care autorităţile din Galaţi l-au refuzat. În urmă cu doi ani, proiectul ORL-istului Cornel Codreanu a beneficiat de o finanțare de patru milioane de euro prin Ordinul ministrului Sănătății. Cu toate acestea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, sfătuit de „binevoitorii” Aurel Nechita şi Nicolae Bacalbaşa, au blocat proiectul(pe vremea când Chebac era pe cai mari în PSD) și au ignorat decizia Ministerului Sănătăţii. Întrebat de ce proiectul nu a fost implementat la Galaţi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului ne declara, în urmă cu câteva luni: „Întrebaţi-l pe Aurel Nechita. Facultatea de Medicină conduce sănătatea la Galaţi”.

 

   Aparatură performantă pentru depistarea şi tratarea surdităţii încă de la naştere

   Centrul de excelenţă ORL înfiinţat la Brăila, care beneficiază de aparatură performantă şi instrumentar de ultimă generaţie, tratează, printre altele, infecţiile cronice ale urechii, dar şi depistează şi tratează surditatea, încă de la naştere. Centrul de excelenţă ORL are în componenţă o sală specială de operaţii şi mai multe saloane. Informaţia ne-a fost confirmată de către preşedintele Consiliului Judeţului Brăila, Gheorghe Bunea Stancu: „De ce are nevoie sănătatea brăileană, se face. Am investit foarte mult şi vom continua să o facem. Domnul doctor Codreanu a venit împreună cu fiul său şi deja operează pe bandă rulantă. Am aflat despre proiectul său şi l-am adus aici, pentru că vreau ca sistemul sanitar brăilean să funcţioneze la cele mai ridicate standarde”.

După ce a părăsit, forțat de atmosfera ostilă, Spitalul Judeţean din Galaţi, ORL-istul Cornel Codreanu a profesat câteva luni în Elveţia, la Geneva. De asemenea, fiul medicului a preferat să practice aceeași specialitate (ORL) în Franța. La solicitarea lui Gheorghe Bunea Stancu, cei doi medici au venit la Brăila pentru a da viaţă proiectului. Medicul Cornel Codreanu va apărea în ediţia aniversară, din luna noiembrie, a publicaţiei „Who’s Who”, pentru o serie de cercetări efectuate, în domeniul specializării sale, în Franţa, Elveţia şi Australia.

   Corina Dobre

Comentarii  

 
#3 BravoPopa 07-12-2013 10:Dec
Din cauza orgoliilor ,galatenii au pierdut o echipa de valoare.In spitalul de la Galati la O.R.L,la ora actuala se opereza doar polipi si amigdale.Au alungat din spital oameni competenti care au studiat prin alte state si au venit cu idei noi si au promovat numai incapabili.,, a nu se generaliza".Domnul Chebac a refuzat un proiect pentru galateni.Sa ne arate domnul Chebac ce a facut cu banii din fundatia pentru S.M.U.R.D,iar domnul Nechita pentru o atentie de cateva zeci de mii de euro, dati la o vreme in seara de revelion a pus-o sefa de sectie la O.R.L pe doamna Vesa.Unde esti tu D.N.A.?E greu de probat,e multa munca.Pacat ati ajuns sa lucrati numai la imagine,este tot ce conteaza in institutiile statului.IMAGINEA....NE MERITAM SOARTA
 
 
#2 felicitarineculai ionica 27-01-2013 12:Ian
Buna ziua!felicitari pt optinerea proiectului obtinut in braila,sunt braileanca si veneam tocmai in galati, acum nu mai e nevoie felicitari,
 
 
#1 Bravo bravo bravoCiprian 17-07-2012 07:Iul
De 3 ori Felicitari pentru Domnul Doctor Codreanu, pentru ceea ce a facut pentru mine si pentru toti cei care i-au calcat pragul. Sunt Galatean, dar azi mi-as fi dorit sa am posibilitatea de a trai in Braila. Felicitari autoritatilor locale care pun mai sanatatea mai presus de toate bataliile "infecte" politice.
 

Additional information