Președintele CJ Bacalbașa se autodenunță într-o scrisoare abracadabrantă de înfierare a unui fost angajat

   Pe site-ul Consiliului Județului Galați, președintele Nicolae Bacalbașa a ținut să-i fie postată o scrisoare pompos intitulată ”Relația instituțională este respectarea legii”, document în care se războiește cu fostul director economic Lucean Mihalcea. Medicul-președinte, care și-a arătat desuurile pe la toate televiziunile, încearcă în această scrisoare să nu sară calul în limbaj și astfel păcătuiește la capitolul ”sinceritate”.

   Din prea mult elan ”patriotic”, după ce îi enumeră toate licențele și doctoratele urmașei în funcție a lui Mihalcea, Carmen Chirnoagă, spiderman se autodenunță în legătură cu o faptă de încălcare a legii de către protejata sa:”Domnul Mihalcea a determinat-o pe doamna Chirnoagă, cea care îl înlocuiește astăzi, să dea un bun de plată fără situație legală la contractul cu Casa de Avocatură Ieremia și Asociații, susținând că în trei zile se va ține ședința de CJ care să legalizeze. Ședința s-a ținut peste șase luni. Odată obținută semnătura doamnei Chirnoagă, domnului Mihalcea nu i-a mai păsat”. Ca să-i bată obrazul lui Mihalcea, președintele CJ Bacalbașa afirmă răspicat că a avut cunoștință de o faptă de încălcare a legii de către actualul director economic, jurista&economista doc. Carmen Chirnoagă, pe care a acoperit-o și, mai mult, acum o promovează în funcție. Pentru insinuarea că Mihalcea i-ar fi cerut să facă respectiva ilegalitate, Bacalbașa nu prezintă nicio dovadă.

  Bacalbașa continuă ”derapajul” și îi spune drept în față lui Mihalcea că pentru el s-a făcut paravan în fața legii:” Țin să-i reamintesc domnului Mihalcea că atunci când o subordonată directă a domniei sale a fost depistată de furt prin falsificare de acte (acte ce trebuiau să fie verificate de DEF) nu a suferit nicio consecință și nici un reproș. Dacă dl Mihalcea a confundat domnia cu prostia sau slăbiciunea, este o problemă ce îl privește”.

  Prin această scrisoare, președintele Bacalbașa a făcut o eficientă pledoarie a faptului că el este cel care nu respectă legea și deci nu poate fi într-o ”relație instituțională” cu Consiliul Județului Galați.

 

   Și lucrările științifice ale prof. doc. Bacalbașa sunt ”spumoase”

   Profesorul doctor Nicolae Bacalbașa se face remarcat prin lucrări științifice ce pot intra, lejer, în antologia umorului spontan sau cu premeditare. Împreună cu turnătorul-orelist Dumitru Cristea, anestezistul Nicolae Bacalbașa este semnatarul studiului medical ”Fiziopatologia determinată de scaunul din cabinetul stomatologic”. Plecând de la riscul de accidente determinate de stresul pacientului sau de anestezicele locale, prof. dr. Bacalbașa sare puțin din gura pacientului și ajunge în...vagin: ”În tinerețe, ca intern, unul dintre autori a văzut o bolnavă ce a dezvoltat accidente reflexe letale la punerea pensei pe colul uterin și într-un singur caz la simplul tușeu vaginal”.

   Textul ”de specialitate” este ”spart” de comparații și figuri de stil din arsenalul folosit de medicul Nicolae Bacalbașa la știrile de la ora cinci: ”Până la un punct, soarta stomatologului se aseamănă cu soarta copiilor din Iran cărora li s-a pus de gât o cheie de plastic – cheia de la porțile raiului, și au fost trimiși ca infanteriști să detoneze câmpurile de mine pe frontul cu Irakul”.

   Fuga pe câmpurile Irakului este precedată de un moment teatral, care și deschide articolul științific: ”Anton Cehov – comentând arta teatrală - afirma că, dacă în decorul actului întâi atârnă o pușcă până în actul patru sigur se va trage cu ea. Sub același semn al inexorabilității accidentului/incidentului își desfășoară activitatea și medicul stomatolog. Pușca ce atârnă pe perete în această piesă este reprezentată de scaunul stomatologic și de anestezicele locale”.

   Și așa, dintr-o lucrare științifică aridă, prof. dr. Nicolae Bacalbașa a reușit să scoată un articol sado-masochisto-umoristic.

   Sorin Țiței