Gabriel Oprea a folosit ca pe izmene elicopterele MAI pentru descinderi private la Sulina

   În afara celor 1.607 deplasări cu coloana oficială auto, ex-vicepremierul Gabriel Oprea a abuzat și de aparatele de zbor deținute de Ministerul Administrației și Internelor. Uneperistul Oprea s-a îndrăgostit de zborul cu elicopterul în scop de plăcere. Numai vara trecută, generalul a vizitat localitatea Sulina de două ori la bordul unor elicoptere ale MAI. După cum ne-au relatat martori oculari ai vizitelor în Deltă ale ministrului, Gabriel Oprea a fost supus, de fiecare dată, unui protocol de grad zero de către subordonații săi.

   Prima descindere din elicopter la Sulina a făcut-o cu consiliera din dotare. Șeful Poliției de Frontieră Tulcea, comisarul șef Cristian Rogojanu, a pregătit hotelul ce aparține MAI ca pentru o nuntă de lux. Polițiștii de frontieră au făcut o curățenie lună, au adus veselă și cristaluri de acasă și nu au uitat tradiționalele fundițe atașate scaunelor pe care urma să se relaxeze șezutul ministerial. Toți braconierii ”casei” au fost băgați în priză pentru icrele negre și sturionii ce urmau să stea pe masa vicepremierului. Chiar și așa, Gabriel Oprea a strâmbat din nas și, după ce s-a ghiftuit binișor, a preferat o escapadă ”de lucru” pe plaja din Sulina, supraveghet de la distanță de slugile care sperau să fie onorate mai spre seară. Ghinion, generalul a decolat cu elicopterul fără să le dea vreo explicație subordonaților care sperau ca el să rămână în hotelul din apropierea plajei. Nu era de demnitatea ministrului să înnopteze într-un hotel cazon, așa că a ales vila de protocol de la Roșu, locație mult mai pregătită pentru pretențiile posesorului de patru stele.

   La cea de-a doua descindere la Sulina, Gabriel Oprea a coborât din elicopterul aparținând MAI însoțit de familia sa. De data aceasta, ministrul a comandat ca petrecerea ce i-a fost organizată să aibă loc în incinta farului din Sulina, locație cu un regim special. Aceiași braconieri agreați de Poliția de Frontieră Tulcea au pus la dispoziția vizitatorilor icrele negre și sturionii. Șeful Poliției de Frontieră Tulcea, Cristian Rogojanu, și-a invitat șeful de la Garda de Coastă Constanța, împreună cu familiile, și s-au cazat la hotelul ministerului, în speranța că vor participa la chiolhanul familiei Oprea. Vicepremierul Gabriel Oprea nici nu a vrut să audă de cei doi subordonați care au coordonat din umbră primirea familiei ministeriale.

   După cele două escapade cu elicopterul ale ministrului uneperist la Sulina, nu s-a schimbat nimic în zonă. Corupțiea, cu cele două componente principale, traficul de țigarete și braconajul, este caracteristica principală a fostului port cosmopolit.

 

   Sorin Țiței