Deputatul-turnător Florin Pâslaru devine furnizor de licență radio pentru RCS&RDS

   Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a fost solicitat de către firma Paf Media SRL, deținătoarea postului Radio 1, din Galați, să modifice licența radio pe care aceasta o deține în vederea vânzării către RCS&RDS. Capitalul social al Paf Media SRL este deținut, în părți egale, de Valerica Pâslaru și de Alexandru Pâslaru, soția și fiul deputatului PSD din Comisia de Cultură și Mass-Media. Vânzarea intervine în condițiile în care postul de radio, ca și TV Galați, au devenit aproape nefuncționale din cauza administrării defectuoase. De altfel, Florin Pâslaru a devalizat mai multe firme care au administrat televiziunea de partid a PSD. Ocrotit de polițiști de la Economic și de procurori, deputatul-turnător la Securitate a reușit să scape de un dosar de evaziune fiscală de aproximativ două milioane de euro.

   Tot cu această ocazie, după cum afirmă agenția de știri Mediafax, firma familiei deputatului PSD vrea să înstrăineze alte două licențe radio pe care le deține în zonele de acoperire ale orașelor Tecuci și Tg Bujor. Acestea vor ajunge la o firmă apropiată deputatului UNPR Laurențiu Chirvăsuță, Biocenter SRL.

RCS&RDS nu este la prima operațiune de acest fel, cabliștii au preluat deja toate licențele radio ale CME, deținătoarea Pro FM.

   Pe fondul scandalului soldat cu închiderea postului Radio Tecuci la comanda primarului Țuchel, interesant este faptul că, în zona Galați, deținători ai licențelor radio TV sunt doar politicieni care au avut interesul să pună botniță presei libere. Elocvent în acest sens este senatorul ALDE, Eugen Durbacă, deținătorul Vox TV. Alt deputat de Galați, liberalul Mircea Toader, a deținut mai multe licențe radio-TV, inclusiv pe cea a Radio Tecuci. De departe cea mai spectaculoasă tranzacție de licențe a fost făcută de același Mircea Toader, care a vândut Bisericii Ortodoxe Române licența TV pe care emite postul religios Trinitas.

  Sorin Țiței